Beter slapen door de spijkermat? Ja echt!

Beter slapen door de BrellaVio spijkermat

Veel mensen ervaren met regelmaat het probleem van slechte slaap. Dat terwijl slaap een van de cruciale factoren is voor een goede gezondheid, zowel fysiek als geestelijk. Vaak hebben slaapproblemen te maken met een gebrek aan ontspanning. Bij BrellaVio speelt ontspanning een hoofdrol en we hebben dan ook een goede oplossing voor dit probleem.

 

Hoe helpt een BrellaVio spijkermat bij beter slapen?

Een van de voordelen die je ervaart door de BrellaVio spijkermat te gebruiken, is een betere slaapkwaliteit. De acupressuur drukpunten van de spijkermat zorgen er namelijk voor dat je op een natuurlijke manier kunt ontspannen. Deze drukpunten voeren een constante druk uit op de meridianen, dit zijn de energiebanen in het lichaam.

Door de druk op de energiebanen zullen blokkades verdwijnen en kan jij heerlijk ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt daarnaast voor een ontspannen geest. Dit samen zal ervoor zorgen dat je sneller en dieper in slaap komt.

Sneller en dieper in slaap komen zorgen er uiteindelijk voor dat de slaapkwaliteit verbeterd wordt. Als kers op de taart zorgt een betere slaapkwaliteit er ook weer voor dat jij met een frisser gevoel op kunt staan. En je raadt het misschien al, met een frisser gevoel opstaan zal ervoor zorgen dat jij de dag vol goede moed begint.

Nu zijn wij benieuwd, heb jij al wel eens gehoord van het vliegwieleffect? Dit is een metafoor voor acties die elkaar opvolgen, waardoor een positief effect sneller bereikt wordt. Stel je eens voor dat jij vanavond 15 minuten op de spijkermat ligt en dieper in slaap komt, waardoor je morgen met een fris gevoel opstaat. Omdat jij met een fris gevoel bent opgestaan, kan niets jouw dag nog verpesten. Die volgende avond lig je met een voldaan gevoel in bed en ga je opnieuw nog even 15 minuutjes op de spijkermat liggen. Het resultaat: je slaapkwaliteit verbetert opnieuw en je staat de volgende ochtend nog frisser op. Dat noemen we nou een vliegwieleffect.

 

Wat te doen bij chronische slaapproblemen?

Heb jij chronische slaapproblemen? Ook dan kan een spijkermat dé uitkomst zijn. Let hierbij wel op dat in het geval van chronische klachten een spijkermat vaak wat langer de tijd nodig heeft om door de lichamelijke blokkades ''heen te breken''. Waar je bij lichte nekpijn bijvoorbeeld na een enkele keer al verschil kunt merken, kan dit bij chronische klachten wel meerdere dagen duren. Hierbij is het wel belangrijk dat de spijkermat structureel gebruikt wordt.

Een van de chronische klachten waar een spijkermat vaak bij wordt ingezet, is bij fibromyalgie klachten. Fibromyalgie patiënten die chronisch pijn in het bindweefsel en de spieren ervaren, kampen vaak met slaapproblemen. De spijkermat helpt in deze situatie bij het sneller en beter in slaap kunnen komen, doordat het lichaam volledig kan ontprikkelen en ontspannen.

 

BrellaVio spijkermat + endorfine = beter slapen

Daarnaast wordt tijdens het gebruik van de spijkermat het hormoon ‘endorfine’ aangemaakt, ook wel bekend als het ‘gelukshormoon’. We hebben hier eerder een uitgebreid blog over geschreven.

Endorfine verbetert de slaap, doordat het positieve gedachten en gevoelens opwekt. Hierdoor zullen er minder vervelende en stressvolle gedachten zijn die je wakker houden. Ook dit zal resulteren in een betere slaapkwaliteit.

De grote tip die we je willen meegeven in dit blog is: gebruik dagelijks onze spijkermat voor een optimale en kwalitatieve nachtrust.

 

Jouw slaapkwaliteit nog verder verbeteren?

Wil jij naast het inzetten van de spijkermat jouw slaapkwaliteit nog verder verbeteren? Onze partner De Slaaplijn helpt jou hierbij! De Slaaplijn is een platform waarbij je door informatie, advies en een zelfhulpcursus zelfstandig jouw slaap kunt verbeteren. Daarnaast is er een gratis chatlijn beschikbaar om al jouw vragen over slaap te stellen.

Wil je alles uit de kast halen en direct investeren in jouw slaapkwaliteit? Boek dan een slaapconsult bij Saraja Slaapcursus. Saraja Slaapcursus bestaat uit een netwerk van betrokken professionals die klaar staan voor zowel particulieren als bedrijven, wanneer het aankomt op het onderwerp ''slaap''.

Over de auteur

Emma de Jong

Emma is professioneel tekstschrijver, producttester en expert op het gebied van yoga en gezondheid. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd tot orthomoleculair therapeut en is ze in het bezit van Reiki 1, 2 en 3 diploma's. Ze vindt het geweldig om anderen te helpen in hun zoektocht naar een vitaler leven. Heb jij een vraag voor Emma? Stuur dan een mail naar emma@brellavio.nl.

Terug naar blog
1 van 4