Is een spijkermat onzin? Ontdek de voordelen en nadelen

Dagelijks worden aan ons de vragen gesteld ‘’Wat zijn de voordelen en nadelen van een spijkermat?’’ en ''Is een spijkermat of een shakti mat onzin?''. Toen wij jaren terug voor het eerst in aanraking kwamen met een spijkermat vroegen wij ons hetzelfde af.

Hoewel een spijkermat steeds populairder wordt, zijn er vandaag de dag ook nog steeds mensen die sceptisch kunnen zijn. Sommige mensen denken zelfs dat een spijkermat onzin is. Wij zijn ervan overtuigd dat een spijkermat, ook bekend als een shakti mat, geen onzin is. Sterker nog, wij geloven dat het onze taak is om zo veel mogelijk mensen meer ontspanning, minder pijnklachten en een betere slaapkwaliteit te bieden met onze spijkermatten.

Naast onszelf, zijn ook duizenden gebruikers van de BrellaVio spijkermat overtuigd van de werking van onze spijkermatten. Daarnaast zijn er diverse studies vanuit de wetenschap die aantonen dat een spijkermat geen onzin is. De wetenschap concludeert namelijk dat de spijkermat goed is voor diverse gezondheidsvoordelen zoals: meer ontspanning, minder pijn en beter slapen.

Voordelen spijkermat

97% van de klanten die een BrellaVio spijkermat aanschaffen zijn overtuigd van de voordelen van een spijkermat. Hieronder lees je de drie voornaamste voordelen die ervoor zorgen dat een spijkermat geen onzin is.

Meer rust en een ontspannen geest

Het gebruik van een spijkermat brengt je in een ontspannen staat van zijn. Hierdoor creëer je rust in je hoofd en een heldere geest. Ook voor mensen die snel overprikkeld zijn, mensen met ADHD en mensen met autisme is de spijkermat een ideale ontspanning. De drukpunten op de spijkermat dragen namelijk bij aan het onder controle houden van overprikkeling.

Vermindert en verhelpt (chronische) pijnklachten

Door de drukpunten op de shakti mat verdwijnen blokkades op jouw energiebanen en kan energie weer optimaal door jouw lichaam stromen. Dit resulteert in het verminderen of zelfs verhelpen van (chronische) klachten zoals: spierpijn, hoofdpijn en migraine.

Verbetert het energieniveau en de slaapkwaliteit

Doordat klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen, ontstaat er een hoger energieniveau. Daarnaast zorgt een spijkermat ook voor een verbeterde kwaliteit van de slaap. Ook dit draagt bij aan een verbeterd energieniveau.

Nadelen spijkermat

Zoals het gezegde luidt: ieder voordeel heeft een nadeel. Ook de spijkermat heeft enkele nadelen. Dit maakt echter nog niet dat een spijkermat onzin is. Hieronder lichten we de twee voornaamste nadelen toe.

Een lage pijngrens

Indien je een lage pijngrens hebt raden wij je aan het gebruik van een spijkermat stapsgewijs op te bouwen. Begin in dat geval met 5 minuten te liggen op de spijkermat en dit uit te bouwen, op eigen gevoel, met stapjes van 5 minuten.

Voor het beste resultaat raden wij je aan om de spijkermat dagelijks 15 tot 30 minuten te gebruiken met zo min mogelijk dempende kleding. Is het gebruik zonder dempende kleding voor jou te intens? Draag dan een dun hemdje of T-shirt terwijl je de spijkermat gebruikt. Dit zal ervoor zorgen dat de intensiteit afneemt.

Jouw spijkermat delen

Een ander nadeel van de spijkermat is dat je hem wellicht moet delen. Steeds meer mensen zijn namelijk nieuwsgierig over een BrellaVio spijkermat. Kijk niet raar op als iemand je binnenkort vraagt om jouw spijkermat uit te proberen. Tip: onze spijkermat is ook leuk als cadeau! Geef diegene een spijkermat cadeau en je kunt blijven genieten van je eigen spijkermat ;)

Ontdek onze meest populaire producten

Overtuigd dat een spijkermat geen onzin is?

Ontdek ons assortiment spijkermatten of lees een van onze informatieve blogs.