Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan de veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden.

Heb je geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Neem dan per mail contact met ons op en we helpen je graag verder! Ons mailadres is klantenservice@brellavio.nl.

Informatie over de spijkermat

Hoe werkt de spijkermat?

De BrellaVio spijkermat is gebaseerd op de acupressuur massagetechniek. De duizenden drukpunten zorgen ervoor dat het lichaam en de geest tot volledige ontspanning komen. Het lichaam doorloopt een aantal fases bij het gebruik van de spijkermat.

1. Het lichaam ervaart een prikkel en wilt zich verzetten.

2. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de blokkades op energiebanen worden vrijgemaakt.

3. Het lichaam ontwikkelt een warm en ontspannen gevoel.

4. Na enige tijd accepteert het lichaam de prikkel doordat er gelukshormonen worden aangemaakt.

5. Doordat je volledig ontspant, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en er voldoende energie door het lichaam stroomt, zullen stress, pijnklachten en slaapproblemen verminderen of zelfs verdwijnen.

Wat zijn de voornaamste gezondheidsvoordelen?

De acupressuur drukpunten op de spijkermat hebben veel gezondheidsvoordelen. Hieronder is een opsomming weergeven van de meest voorkomende voordelen.

✔ Helpt tegen stress- en pijnklachten
✔ Verbetert het energieniveau en de slaapkwaliteit
✔ Activeert de gelukshormonen
✔ Diepere focus tijdens meditatie
✔ Vermindert migraine aanvallen
✔ Onderdrukt menstruatiepijn
✔ Helpt tegen fibromyalgie klachten
✔ Onder controle houden van autisme en ADHD

Helpt een spijkermat ook bij chronische klachten?

Ja, er zijn veel voorbeelden van gebruikers van de BrellaVio spijkermat waarbij klachten zoals chronische hoofdpijn, rugpijn, fibromyalgie, slaapproblemen en angstproblemen zijn verminderd of zelfs zijn verdwenen. Daarnaast helpt het ook met het onderdrukken van ADHD doordat het helpt met het focussen op één enkele prikkel, namelijk de prikkel van de spijkermat.

Hoe moet je de spijkermat gebruiken?

De meest populaire manier om de spijkermat te gebruiken is om met een blote rug op de spijkermat te liggen. Daarnaast raden wij je aan om het spijkerkussen onder je nek te plaatsen. Andere posities om de spijkermat te gebruiken zijn er op zitten of er op staan.

Moet je het gebruik opbouwen?

In het begin kan het gebruik onwennig aanvoelen en kan het lichaam zich verzetten. We raden je daarom aan om met 5 minuten te beginnen en dit uit te bouwen, op eigen gevoel, met stapjes van 5 minuten. Voor het beste resultaat raden wij je aan om de spijkermat dagelijks 15 tot 30 minuten te gebruiken met zo min mogelijk dempende kleding.

Op wat voor ondergrond moet je de spijkermat gebruiken?

Het gebruik op een zachte ondergrond, zoals een bed, is ideaal voor de beginnende gebruiker. Heb je een hoge pijngrens? Leg dan de spijkermat op een harde ondergrond zoals een vloer.

Wanneer kan je de spijkermat beter niet gebruiken?

 • Bij zwangerschap: het gelukshormoon oxytocine kan wee-opwekkend zijn, het is belangrijk dat het lichaam tijdens deze periode in eigen balans is.
 • Bij problemen aan de huid op plekken waar de spijkermat gebruikt wordt. Je kunt deze plekken indien mogelijk voldoende afdekken zodat ze niet in aanraking komen met de drukpunten waardoor de spijkermat alsnog veilig kan worden gebruikt.
 • Bij ernstige hart en vaatziekten en/of gebruik van (zware) bloedverdunnende middelen. De spijkermat stimuleert namelijk de bloedsomloop wat een nadelig effect kan hebben bij hart en vaatziekten en/of gebruik van (zware) bloedverdunnende middelen.
 • Raadpleeg altijd een arts bij twijfel.

Hoe worden gelukshormonen aangemaakt door de spijkermat?

Bij het gebruik van de spijkermat worden de gelukshormonen endorfine en oxytocine geactiveerd. Hieronder wordt beschreven hoe dit precies werkt.

 • Endorfine: wanneer je lichaam pijn ervaart, maakt deze endorfine aan, dit is een natuurlijk gelukshormoon. Endorfine zorgt ervoor dat de pijnprikkel afneemt en je lichaam stofjes aanmaakt om te herstellen. Dit is wetenschappelijk bewezen.
 • Oxytocine: je lichaam reageert op aanrakingen. Wanneer je een knuffel krijgt of een fijne aanraking ervaart (zoals bijvoorbeeld een streling) maakt het lichaam oxytocine aan. Dit is wetenschappelijk bewezen. Op het moment dat de pijnprikkel van de spijkermat afneemt en het lichaam zich aangenaam begint te voelen op de spijkermat, wordt er oxytocine aangemaakt. Dit zorgt voor een diepe ontspanning en minder stress.

Verzending en levering

Wat is de levertijd?

Bestellingen die voor 23:00 uur geplaatst zijn, worden de volgende werkdag geleverd.

Voor bestellingen buiten Nederland geldt een levertijd van 1-3 werkdagen.

De levertijd zoals hierboven genoemd zijn niet van toepassing tijdens feestdagen.

Wat zijn de verzendkosten?

Voor zowel Nederland als België geldt gratis verzending op bestellingen boven de €45,-. Voor bestellingen onder de €45,- geldt een tarief á €6,95.

Wat is de levertijd tijdens feestdagen?

Tijdens feestdagen kan het zijn dat jouw bestelling vertraging oploopt. Door de drukte bij de pakketdiensten kunnen we de levering binnen 1 werkdag helaas niet garanderen.

Welke vervoerder wordt er gebruikt?

Voor zendingen binnen Nederland en België wordt er normaliter gebruik gemaakt van PostNL. Hier kan van afgeweken worden.

Ontvang ik een track & trace link?

Ja, je ontvangt altijd een track & trace link bij bestelling. Deze ontvang je per email zodra het pakket is aangenomen door de pakketdienst.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen, wat moet ik doen?

Allereerst excuses dat je jouw bestelling nog niet hebt ontvangen. Wat je kunt doen is eerst de track & trace link raadplegen om te zien wat de status is van de levering. Ook kun je je buren vragen of zij het pakket hebben ontvangen.

Mocht je hierna jouw bestelling alsnog niet hebben ontvangen, neem dan contact met ons op via klantenservice@brellavio.nl. Wij staan voor je klaar en helpen je graag!

Bestellen en betalen

Welke betaalmethodes worden er ondersteund?

Wij ondersteunen de meeste gangbare betaalmethodes, onder andere:

 • iDEAL
 • Bancontact
 • American Express
 • Mastercard
 • Maestro
 • Visa

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Het is mogelijk om je bestelling te annuleren. Echter is het belangrijk om ons hierover tijdig te informeren.

Indien een bestelling is betaald wordt deze namelijk al snel verwerkt door ons magazijn. Om die reden is het verstandig om niet langer dan 1 uur te wachten met het annuleren van je bestelling. Wij kunnen echter geen garantie dat jouw bestelling nog niet verzonden is en dus geannuleerd kan worden.

Stuur ons een mail op klantenservice@brellavio.nl indien je jouw bestelling wil annuleren.

Retourneren

Ik wil mijn product retourneren. Hoe werkt dit?

Je kunt onze producten 30 dagen uitproberen. Binnen 30 kalenderdagen na ontvangst van je bestelling kan je het product, mits deze onbeschadigd is, retourneren. Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Retour sturen

 1. Stuur ons binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling een e-mail via klantenservice@brellavio.nl en informeer ons dat je jouw product wilt retourneren.
 2. Je ontvangt van ons het retourformulier en bijbehorend retouradres.
 3. Stuur het volledige product, inclusief ingevuld retourformulier en originele verpakking, gefrankeerd naar het retouradres. LET OP: het product dient binnen 7 kalenderdagen na het ontvangen van het retourformulier verstuurd te zijn naar het retouradres.
 4. Na ontvangst en controle van het product betalen wij het aankoopbedrag binnen 1-5 werkdagen terug, mits voldaan aan de voorwaarden.

Belangrijk om te weten

 • Retourzendingen die niet zorgvuldig (in de originele staat) zijn verpakt en/of beschadigd zijn kunnen wij helaas niet crediteren.
 • Indien je jouw product wil retourneren dien je het te allen tijde zelf voldoende gefrankeerd op te sturen naar het retouradres. Frankeren kan in de meeste gevallen zowel online als bij een fysiek pakketpunt.
 • Producten kunnen niet retour gestuurd worden indien deze niet binnen 30 kalenderdagen als retour worden aangemeld per mail.
 • De retourmogelijkheid verloopt indien het product niet binnen 7 kalenderdagen, na het ontvangen van het retourformulier door de consument, is verstuurd naar het retouradres.

Garantie

Hoe lang heb je garantie?

Wanneer je een bestelling plaatst op www.brellavio.nl geniet je van 2 jaar garantie op jouw aankoop van een spijkermat of spijkerkussen. De overige producten vallen onder een garantieperiode van 1 jaar.

Om aanspraak te kunnen maken op de garantie dien je een e-mail te sturen naar klantenservice@brellavio.nl met je bestelnummer, een uitleg welk probleem je ondervindt en een foto/video waarop het probleem duidelijk zichtbaar is. Je ontvangt dan binnen 1 tot 2 werkdagen een reactie van ons.

Zijn de reviews die getoond worden echt?

Alle reviews die getoond worden zijn afkomstig van Trustpilot. Na het plaatsen van een bestelling bij BrellaVio, stuurt Trustpilot de consument een uitnodiging om een review achter te laten. Alle reviews worden vervolgens door Trustpilot beoordeeld op echtheid. Dit controleert Trustpilot door te kijken of het e-mailadres waarmee de review is geplaatst, overeen komt met de e-mail waarop de bestelling is geplaatst.

Heb je een andere vraag?

Geen probleem! Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@brellavio.nl.
We komen zo snel mogelijk bij je terug met een passend antwoord.