Wat is een Shakti mat?

BrellaVio Shakti Mat God

Om antwoord te vinden op deze vraag moeten we diep terug in de geschiedenis van het Hindoeïsme. Duizenden jaren terug ontstond het Hindoeïsme en is tot op de dag van vandaag één van de oudste nog bestaande religies ter wereld.

 

Over de god 'Shakti'

Het Hindoeïsme kent vele goden. Volgens experts zijn dit er tientallen tot honderden. Iedere god heeft zijn unieke eigenschappen, zo ook de god ‘’Shakti’’. Een god binnen het Hindoeïsme wordt door sommige stromingen ook gezien als een Indiase mythologie.

Shakti wordt binnen het Hindoeïsme gezien als de vertegenwoordigster van de vrouwelijke energie. Daarnaast wordt ze onder de Hindoegoden gezien als de ‘’Moedergodin’’. De gedachte hierachter is dat zonder Shakti, levensenergie onmogelijk is. De quote ‘’Every strong man needs a strong woman in his life’’ sluit aan bij deze gedachte.

 

Maar waarom dan een Shakti mat?

De massagetechniek waar de drukpunten van de spijkermat op gebaseerd zijn, is de acupressuur massagetechniek. Deze massagetechniek is al duizenden jaren oud en komt oorspronkelijk uit Azië. Hier werd er gebruik gemaakt van een mat gevuld met vele kleine spijkers. De Fakir maakte hier voornamelijk gebruik van. Door de jaren heen zijn er enkele synoniemen voor de spijkermat ontstaan, Shakti mat is daar één van, en is de mat in uitstraling veranderd.

De gedachte hierachter is dat door het gebruik van de mat, je nieuwe levensenergie krijgt. Dit is de reden dat de werking van een spijkermat ook wel wordt vergeleken met energie van de Shakti god, en dus Shakti mat wordt genoemd.

 

Is een Shakti mat hetzelfde als een spijkermat?

Op de vraag ''is een shakti mat hetzelfde als een spijkermat?'' kunnen wij kort en krachtig antwoord geven. Het antwoord is: ja. Door de jaren heen is men een shakti mat hetzelfde gaan zien als een spijkermat. Wanneer iemand het dus over een shakti mat heeft, weet jij vanaf nu dat het gaat over een BrellaVio spijkermat. Ben jij benieuwd naar een spijkermat? Bekijk dan eens ons assortiment aan spijkermatten.

Over de auteur

Emma de Jong

Emma is professioneel tekstschrijver, producttester en expert op het gebied van yoga en gezondheid. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd tot orthomoleculair therapeut en is ze in het bezit van Reiki 1, 2 en 3 diploma's. Ze vindt het geweldig om anderen te helpen in hun zoektocht naar een vitaler leven. Heb jij een vraag voor Emma? Stuur dan een mail naar emma@brellavio.nl.

Terug naar blog
1 van 4