‘’Laaghangend fruit’’ voor gezonde voeding

Gezonde voeding tips door BrellaVio

Naast de welbekende tips als 200 gram fruit en 250 gram groente per dag, hebben wij een paar extra tips die met weinig moeite véél impact kunnen maken. Deze tips noemen wij het 'laaghangende fruit'. Makkelijk te bereiken en nog verantwoord ook!

 

Tip 1: Blijf zoveel mogelijk weg van suikers en snelle koolhydraten

Zeker als je op gewicht wilt blijven of wilt afvallen is dit erg belangrijk. Snelle koolhydraten en suikers zorgen namelijk voor een hoge korte piek in je bloedsuikerspiegel. Als deze piek weer naar beneden gaat, heb je snel weer honger of ben je moe. Als resultaat hiervan heb je weer de behoefte aan eten en krijg je dus meer calorieën binnen wat kan zorgen voor gewichtstoename.

 

Tip 2: Vermijd calorie houdende dranken

In veel dranken zitten veel calorieën zonder dat je het doorhebt. Denk bijvoorbeeld aan vruchtensappen en melk. Overschakelen naar alleen nog water en thee kan een heel groot verschil maken in je gemiddelde dagelijkse calorieën inname.

 

Tip 3: Eet zoveel mogelijk vers

Vermijd voorverpakte voeding en maaltijden. Vaak is het zo dat hoe verser de producten, des te meer voedingsstoffen ze bevatten. Als je regelmatig een kant-en-klare maaltijd of andere geconserveerde producten eet, krijg je veel ongezonde en onnodige stoffen in je lichaam. Je lichaam zal deze ongezonde stoffen juist proberen af te breken in plaats van voedingsstoffen proberen op te nemen.

Zolang je verse, gevarieerde en natuurlijke producten eet en drinkt, ben je dus al erg goed bezig! Ben bewust van wat je eet.

 

Extra tip

We sluiten dit blog af met nog één extra tip. Ook deze tip geldt als 'laaghangende fruit'. De tip is: gebruik dagelijks de BrellaVio spijkermat. Een spijkermat wordt ook wel een Shakti mat genoemd. Door het gebruik van de spijkermat ervaar je meer ontspanning, reken je af met vervelende pijnklachten én verbeter je de slaapkwaliteit. Ook dit is erg belangrijk naast gezonde voeding. 

Over de auteur

Emma de Jong

Emma is professioneel tekstschrijver, producttester en expert op het gebied van yoga en gezondheid. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd tot orthomoleculair therapeut en is ze in het bezit van Reiki 1, 2 en 3 diploma's. Ze vindt het geweldig om anderen te helpen in hun zoektocht naar een vitaler leven. Heb jij een vraag voor Emma? Stuur dan een mail naar emma@brellavio.nl.

Terug naar blog
1 van 4