Het positieve effect van een spijkermat op ADHD en autisme

Spijkermat tegen ADHD en Autisme

Ongeveer 3% van de totale Nederlandse bevolking heeft een vorm van ADHD of autisme. Helaas is de realiteit dat het nou eenmaal niet eenvoudig is om met verschillende vormen van autisme om te gaan. Daarnaast hebben ook lang niet alle geclaimde methodes daadwerkelijk een positief effect.

 

Wat is ADHD?

Kinderen en volwassenen met ADHD hebben er moeite mee om de prikkels die op hen afkomen te verwerken. Er gaat namelijk erg veel informatie door de hersenen en het reguleren er van is een probleem. Deze informatie worden ook wel 'prikkels' genoemd. Kinderen en volwassenen met ADHD kunnen op allerlei manieren en op allerlei momenten overprikkeld raken.

 

Hoe helpt een spijkermat bij ADHD en autisme?

Door de spijkermat te gebruiken komt het lichaam in contact met een constante 'prikkel' van de acupressuur drukpunten. Door deze drukpunten verplaatsen de prikkels in je hoofd, waardoor je vaak een onrustig gevoel ervaart, zich naar fysieke prikkels. Dit komt doordat je lichaam en geest zich bijna gedwongen moeten verplaatsen naar de drukpunten op de spijkermat.

Na enkele minuten zullen de fysieke prikkels ontspannen gaan aanvoelen. Als het lichaam begint te ontspannen, zal vervolgens de geest deze staat ook aannemen. Het resultaat hiervan is dat zowel volwassen als kinderen met vormen van ADHD of autisme, dit beter kunnen onderdrukken. Zij zullen minder beïnvloedbaar zijn door de prikkels in hun omgeving én hebben een meer ontspannen geest nadat ze op de BrellaVio spijkermat hebben gelegen.

 

Focus op jezelf en geniet van de resultaten

Een paar minuten per dag op de spijkermat kunnen al een groot verschil maken. Buiten alle genoemde effecten kan het nemen van een paar minuten per dag, om even niks te doen en te focussen op jezelf, al een grote invloed hebben. Als je werkt aan jezelf geeft dit je een goed gevoel en kan je in een opwaartse spiraal belanden die je motiveert jezelf keer op keer te verbeteren.

Maak voor jezelf, van je mentale gezondheid én je fysieke gezondheid een prioriteit en je zult versteld staan van alle positieve veranderingen in je leven.

Over de auteur

Emma de Jong

Emma is professioneel tekstschrijver, producttester en expert op het gebied van yoga en gezondheid. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd tot orthomoleculair therapeut en is ze in het bezit van Reiki 1, 2 en 3 diploma's. Ze vindt het geweldig om anderen te helpen in hun zoektocht naar een vitaler leven. Heb jij een vraag voor Emma? Stuur dan een mail naar emma@brellavio.nl.

Terug naar blog
1 van 4