Accountability Partner, jouw ''partner in crime''

Accountability Partner

Gewoontes creëren is stiekem best lastig. Hoe goed de gewoontes ook voor je zijn, iedereen heeft wel periodes van ups en downs met betrekking tot de goede gewoontes. Er zijn heel veel verschillende manieren om dit om te lossen. Een van de effectiefste en vooral leukste manieren is het hebben van een accountability partner.

 

Wat is een accountability partner?

Een accountability partner is iemand waarmee jij de afspraak maakt op elkaar te letten en hierdoor ervoor te zorgen dat je allebei doet wat je met jezelf én elkaar hebt afgesproken.

Stel jullie willen allebei dagelijks 10 minuten mediteren. Spreek dan bijvoorbeeld met elkaar af dat je elkaar een berichtje stuurt als je de 10 minuten hebt afgerond. Als je geen berichtje van de ander krijgt vraag je aan diegene of het mediteren al is gelukt, en zo niet, waarom niet en hoe we dit gaan oplossen.

Een andere situatie waar je dit op kunt toepassen is op het gebruiken van de BrellaVio spijkermat. Voor de ene persoon zal het gebruiken van de spijkermat geen uitdaging zijn, voor de ander wel. Om die reden raden wij aan om samen met jouw accountability partner het gebruik van de spijkermat op te bouwen. Hierdoor zullen jullie elkaar inspireren om de spijkermat te gebruiken. Dit zal erin resulteren dat jullie eerder het gewenste resultaat behalen. Een voorbeeld hiervan is het bereiken van een betere slaapkwaliteit door de spijkermat.

 

Hoe kies je de juiste accountability partner?

Bij het kiezen van een accountability partner zijn een aantal dingen van belang. Om te beginnen moet het iemand zijn die zelf ook een goede gewoonte wil beginnen zodat het wederzijds is. Het is ook belangrijk dat je ervan op aan kan dat diegene bereid is te helpen als het bij jou niet goed gaat. Natuurlijk moet diegene er andersom ook van op aan kunnen dat jij bereid bent tijd en moeite in de ander te steken.

Als je de juiste accountability partner hebt gevonden, ga je samen een plan én afspraken maken. Als je dit goed toepast en je vervolgens aan de afspraken houdt, ga je met elkaars hulp zeker resultaat boeken!

Over de auteur

Emma de Jong

Emma is professioneel tekstschrijver, producttester en expert op het gebied van yoga en gezondheid. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd tot orthomoleculair therapeut en is ze in het bezit van Reiki 1, 2 en 3 diploma's. Ze vindt het geweldig om anderen te helpen in hun zoektocht naar een vitaler leven. Heb jij een vraag voor Emma? Stuur dan een mail naar emma@brellavio.nl.

Terug naar blog
1 van 4