3 Tips om stress te verminderen

3 Tips om stress te verminderen

Van alle manieren om stress te verlichten, is meditatie misschien wel een van de beste, maar wat als je hier even geen tijd voor hebt? Probeer dan één van de volgende drie tips. Je kan direct de tips toepassen zonder enige oefening.

 

Tip 1: Adem om stress te verminderen

Als je geen zin hebt om te mediteren of gewoon even geen tijd hebt, kun je in ieder geval een minuut alles stilleggen om ‘gewoon’ even te ademen. Adem diep door je neus en laat de spanning zoveel mogelijk uit je spieren wegvloeien. Diep ademhalen, zelfs voor een minuutje, kan je al aanzienlijke ontspanning brengen.

 

Tip 2: Laat de stress veroorzaker los

Beslissingen nemen en actie ondernemen kan een van de meest directe manieren zijn om stress te verminderen. Neem even de tijd wanneer je je gestrest voelt, identificeer de dingen in je geest die bijdragen aan deze toestand, en doe er vervolgens iets aan.

Je kunt natuurlijk niet altijd alles direct oplossen. Wat je vaak wel direct kan doen, is actie ondernemen. Besluiteloosheid, wachten en piekeren veroorzaken stress. Zelfs als je gewoon een lijstje maakt van wat je moet doen, zal je geest deze dingen eerder loslaten. Maak dus een lijstje, praat met iemand, neem een ​​beslissing, doe tenminste iets om de stress veroorzaker los te laten, dat is het belangrijkste.

 

Tip 3: Doe dingen die je leuk vindt

Wanneer je volledig bezig bent met een activiteit, is er geen ruimte voor stressvolle gedachten. Als we iets doen wat we leuk vinden, bereiken we vaak onbewust een staat vol geluk en zonder afleiding.

Hoewel fysieke activiteiten zoals sporten extra voordelen hebben, kan je ook proberen dingen te doen waar je je hele geest op kunt richten. Dat kan een goed boek zijn, koken of spelen met de hond. Merk zelf op bij welke activiteiten je echt betrokken bent en je je zorgen los laat.

Heb jij toch voldoende tijd om even te mediteren? Doe dat dan zeker! Gebruik bij voorkeur hiervoor een spijkermat. Door het gebruik van de BrellaVio spijkermat kom je namelijk in een diepere meditatieve staat.

Heb jij al eens gedacht aan loopmeditatie? Lees het blog dat wij hierover hebben geschreven en ontdek deze fijne vorm van meditatie.

Over de auteur

Emma de Jong

Emma is professioneel tekstschrijver, producttester en expert op het gebied van yoga. Ze vindt het geweldig om anderen te helpen in hun zoektocht naar de juiste hulpmiddelen voor een vitaler leven. Heb jij een vraag voor Emma? Stuur dan een mail naar emma@brellavio.nl.

Terug naar blog
1 van 4