Wees actief! Probeer loopmeditatie

Loopmeditatie

Wanneer iemand het over meditatie heeft, denkt men vaak aan het scenario waarbij een persoon zich op een rustige plek bevindt en zijn ogen in stilte sluit. Deze manier van mediteren gaat uitstekend in combinatie met een spijkermat. Maar moet meditatie altijd zo zijn?

 

Waarom loopmeditatie?

Een interessante vorm van meditatie, die afwijkt van het oude en traditionele concept, is loopmeditatie. Loopmeditatie verschilt veel van andere vormen van meditatie die bij velen bekend zijn.

Ten eerste ben je niet fysiek inactief. Je moet je geest en je lichaam juist actief bij deze activiteit betrekken om een ​​holistisch en positief resultaat te ervaren. Daarnaast brengt loopmeditatie nog een voordeel met zich mee. Omdat wandelen voor veel mensen een dagelijkse bezigheid is, kun je iedere dag groeien in je meditatie!

 

Hoe pas je loopmeditatie toe?

Voor loopmeditatie is een afgelegen en rustige plek niet noodzakelijk. Het kan in principe overal gedaan worden. Bij een plek waar het wat drukker is, bijvoorbeeld in een park, ligt juist een extra uitdaging. Concentratie op je meditatie is hierbij belangrijk om bewust gefocust te blijven. Je moet niet toestaan ​​dat je wordt beïnvloed door de dingen die je ziet, hoort en/of waarneemt. Je merkt ze misschien wel op, maar je moet ervoor waken er niets geen aandacht aan te schenken.

Het leidende principe achter loopmeditatie is het bereiken van bewustzijn en evenwicht tussen je innerlijke zelf en de wereld om je heen. Loopmeditatie zal je uitdagen je gehele lichaam te laten voelen. Focus je tijdens het begin van de meditatie op iedere stap die je zet. Voel vanaf je voeten, waarmee je de stappen zet, dat je bewust in contact staat met de wereld onder je voeten. Het ideale resultaat van loopmeditatie is het bewustzijn van de wereld onder je voeten in combinatie met volledig bewustzijn.

 

De uitkomst van loopmeditatie

Wanneer je dit bereikt, zullen veel van de puzzels en complexiteiten van het leven duidelijker en eenvoudiger worden. Door de kloof te overbruggen tussen wat binnenin jezelf én buiten jezelf plaatsvindt, kun je beter de controle over je leven krijgen en genieten van een gezondere, fijnere en bewustere levensstijl. En dat alles door je dagelijkse wandeling om te toveren tot loopmeditatie.

Over de auteur

Emma de Jong

Emma is professioneel tekstschrijver, producttester en expert op het gebied van yoga en gezondheid. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd tot orthomoleculair therapeut en is ze in het bezit van Reiki 1, 2 en 3 diploma's. Ze vindt het geweldig om anderen te helpen in hun zoektocht naar een vitaler leven. Heb jij een vraag voor Emma? Stuur dan een mail naar emma@brellavio.nl.

Terug naar blog
1 van 4