Meteen naar de content

Gratis verzending vanaf 60 euro

30 dagen risicoloos uitproberen

  De wonderlijke combinatie: yoga en meditatie

  De wonderlijke combinatie: yoga en meditatie

  De wonderlijke combinatie: yoga en meditatie

  Doe jij aan yoga óf aan mediteren? Zo ja, heb je er al weleens over nagedacht om beide uit te voeren op eenzelfde moment? In dit blog leggen we je er alles over uit. 

   

  De kloof tussen twee lichamen

  In veel westerse culturen wordt de kloof tussen het feitelijke lichaam en het ideale lichamen groter. Dit heeft twee belangrijke redenen: gebrek aan lichaamsbeweging en ongezonde voeding die leidt tot diabetes en obesitas.

  Wat veel mensen niet weten is dat yoga onder andere flexibiliteit voor het lichaam, kalmte voor de geest, maar ook balans tussen het feitelijke lichaam en het ideale lichamen kan brengen. Dit effect kan je vaak al opmerken na enkele eenvoudige basistrainingen. Echter zijn er hiervoor wel vijf basisprincipes die moeten worden gevolgd.

  1. juiste ademhaling
  2. voldoende beweging
  3. gezonde voeding
  4. positieve mindset
  5. voldoende ontspanning

  Hatha yoga: de wonderlijke combinatie

  Yoga meditatie kan mensen iets wonderlijks geven dat niets anders kan. Yoga meditatie kan namelijk zorgen voor: kalmte, rust van de geest, een betere gezondheid, betere relaties, persoonlijke inzichten, spirituele inzichten, filosofische inzichten en een echt gevoel van welzijn en bewustzijn.

  Hatha yoga is een populaire vorm van deze combinatie tussen yoga en meditatie. Vroeger werd Hatha yoga met name uitgevoerd door monniken die naast hun meditatie, ook behoeften hadden aan andere inspanningen. Hatha yoga werd hierbij veelal voorafgaand óf afsluitend de meditatie uitgevoerd.

  Bij Hatha yoga ligt de nadruk op het bij elkaar brengen van het feitelijke lichaam en de geest. Elke houding en elke ademhaling worden hierbij beschouwd als een stukje meditatie. Omdat de houdingen van Hatha yoga vaak als comfortabel en eenvoudig worden gezien, is Hatha yoga erg geschikt voor de beginnende yoga-fanaat.

  Een spijkermat en meditatie: dé ultieme combinatie

  Waar we het net nog over de wonderlijke combinatie hadden tussen yoga en meditatie, bestaat er ook nog een 'ultieme combinatie'. Althans, zo noemen wij het. Voor ons geldt de combinatie van het gebruik van de BrellaVio spijkermat en een meditatie namelijk als 'dé ultieme combinatie'. Omdat tijdens het gebruik van de spijkermat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en gelukshormonen worden aangemaakt, kom je in een nog diepere meditatieve staat terecht. Mediteer jij voortaan met een spijkermat? Wij in ieder geval wel!