Meteen naar de content

Gratis verzending vanaf 60 euro

30 dagen risicoloos uitproberen

  Stress verminderen? Pas deze oefeningen toe!

  minder stress en meer gelukshormonen door de BrellaVio spijkermat

  Stress verminderen? Pas deze oefeningen toe!

  Wat veel mensen niet weten, is dat er zowel goede stress als slechte stress bestaat. Goede stress is het type dat iemand ertoe aanzet om uit te blinken, of nieuwe successen te behalen. Slechte stress komt voort uit onder andere conflicten of zorgen. Dit soort stress zorgt voor slechte slaap en je minder gelukkig voelen. In dit blog bespreken we drie oefeningen die je direct kunt toepassen om stress te verminderen.

   

  Meditatie voor stressvermindering

  Is er een meer voor de hand liggende strategie voor stressvermindering dan je hele lichaam tot rust te brengen? Meditatie omvat vaak visualisatie van iets dat je gelukkig maakt en laat je tot jezelf komen. Als stress wordt veroorzaakt door hoe we onze geest laten vangen door zorgen en angsten, dan is het vervangen van die zorgen en angsten door visualisatie van geluk de meest voor de hand liggende manier om stress te verminderen. Een van de manieren om dit te doen is tijdens een loopmeditatie.

   

  Beweeg om stress te verminderen

  Lichaamsbeweging is een goede oefening om stress te verminderen. In theorie, hoe harder je traint, hoe meer stress je kan verdragen. Dit komt doordat lichaamsbeweging veel fysieke spanning in de spieren loslaat. Buiten de vermindering van fysieke spanning in de spieren, helpt sporten ook bij spanning in je hoofd. Volledige focus op het sporten komt namelijk overeen met het basisprincipe van meditatie. Dit komt doordat je je volledig focust op wat je aan het doen bent en niet laat afleiden door allerlei soorten gedachten. Het helpt al helemaal als je het ook nog eens met plezier doet.

   

  Lachen vermindert stress

  Ja, lachen verlicht ook stress. De spieren die we gebruiken om te lachen zijn die in ons gezicht. Als we deze spieren gebruiken, laten we de spanning van ons gezicht los. Daarnaast stroomt er dan ook meer bloed naar het pleziercentrum van de hersenen. Wellicht is dit een van de redenen dat veel mensen een 'goed gevoel voor humor' belangrijk vinden.

  Dus wil je jouw stress verminderen? Probeer dan dagelijks te mediteren, actief te bewegen én probeer wat vaker te lachen. Wil je echt alles uit de kast halen? Gebruik dan ook nog dagelijks zo'n 20 minuten de BrellaVio spijkermat. Ook dit zal enorm helpen bij het verminderen van stress :)