Voor 12:00 besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf 50 euro

Wat is een Shakti mat?


Wat is een Shakti mat?

Om antwoord te vinden op deze vraag moeten we diep terug in de geschiedenis van het Hindoeïsme. Duizenden jaren terug ontstond het Hindoeïsme en is tot op de dag van vandaag één van de oudste nog bestaande religies ter wereld.

Het Hindoeïsme kent vele goden. Volgens experts zijn dit er tientallen tot honderden. Iedere god heeft zijn unieke eigenschappen, zo ook de god ‘’Shakti’’. Een god binnen het Hindoeïsme wordt door sommige stromingen ook gezien als een Indiase mythologie.

 

Over de god ‘’Shakti’’

Shakti wordt binnen het Hindoeïsme gezien als de vertegenwoordigster van de vrouwelijke energie. Daarnaast wordt ze onder de Hindoegoden gezien als de ‘’Moedergodin’’. De gedachte hierachter is dat zonder Shakti, levensenergie onmogelijk is. De quote ‘’Every strong man needs a strong woman in his life’’ sluit aan bij deze gedachte.

 

Maar waarom dan een Shakti mat?

De massagetechniek waar de drukpunten van de spijkermat op gebaseerd zijn, is de acupressuur massagetechniek. Deze massagetechniek is al duizenden jaren oud en komt oorspronkelijk uit Azië. Door de jaren heen zijn er enkele synoniemen voor de spijkermat ontstaan. Shakti mat is daar één van.

De gedachte hierachter is dat door het gebruik van de mat, je nieuwe levensenergie krijgt. Dit is de reden dat de werking van een spijkermat ook wel wordt vergeleken met energie van de Shakti god, en dus Shakti mat wordt genoemd.

Benieuwd naar een Shakti mat en meer energie? Bekijk ons volledige assortiment en bestel jouw Shakti mat vandaag nog!

14 dagen risicoloos uitproberen

Gratis verzending vanaf 50 euro

Voor 12:00 besteld, vandaag verzonden

Persoonlijke en deskundige klantenservice